Gitaarles

Voor jong en oud. Je favoriete (singer-songwriter)nummers leren spelen op elektrische of akoestische gitaar? Met een praktische aanpak (bij voorkeur zonder notenschrift) leer je sneller of beter gitaarspelen dan je denkt! In huiselijke sfeer veilig en geborgen groeien op en met je instrument.

Tim als gitaarleraar

In 2012 is Tim HBO afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur en heeft hij de titel Bachelor of Music verdiend. Als gitarist/zanger is hij actief geweest in verschillende projecten. Zo speelde hij onder andere als slaggitarist in de Nederlandse Hitmusical Dromen zijn… Bedrog, waarmee hij in een half jaar in vrijwel ieder theater van Nederland heeft gestaan. Als gitarist/achtergrondzanger speelde Tim bijvoorbeeld bij kinderfestivalband de Poppies door heel het land op basisscholen binnen de cultuureducatie en op festivals. 6 jaar lang leefde Tim van touren en gitaarles.

Op dit moment werkt hij als gitarist/zanger in bruiloftsduo The Wedding Bells, is hij opruimcoach/professional organizer bij Tidy Temple en geeft hij gitaarles aan jong en oud in en rond Oudkarspel (omgeving Alkmaar). Gitaarles toegespitst op de prachtige verhalen en liederen die bijvoorbeeld singer-songwriters als Neill Young, Jason Mraz, Niall Horan, James Taylor, John Mayer of Bob Dylan de wereld in hebben geholpen. Niets mooier dan dat liedschrijvers hun ziel en zaligheid leggen in een verhaal met muziek eronder. Met alle liefde neemt Tim dit dan ook met zijn leerlingen onder de loep, terwijl je spelenderwijs leert over o.a. timing, akkoordkennis, anatomie van de gitaar, techniek, houding, genres, gehoortraining, stemmen en intonatie. Maar ook wetenswaardigheden over het spelen in een band. Op deze manier heeft Tim zelf ook leren spelen, plezier weten te houden in wat hij doet en ervaart dat zijn leerlingen dit ook ondervinden. Lekker praktisch dus!

Tarieven

Individuele gitaarles
22,- (30 minuten per les wekelijks of tweewekelijks)

Duo-les
11,- per persoon (30 minuten wekelijks of tweewekelijks)

Beginnerscursus
Voor de tarieven, bekijkt u de pagina: www.timtells.com/zomerklaaropgitaar

"Na een aantal jaren niks meer met muziek te hebben gedaan, wilde ik de draad weer oppakken. Ik kwam bij Tim terecht en werd meteen enthousiast om te leren. De afwisseling tussen leren en plezier vind ik belangrijk en dat is precies wat Tim kan waarmaken. Zo heb ik de ene week een lied waarbij de moeilijkheidsgraad hoger is en kiezen we die keer erop voor een iets makkelijker lied. Daarnaast is hij altijd vol belangstelling als je eigen ideeën aandraagt, maar ook als je even radeloos bent heeft Tim altijd goede ideeën. Tim zorgt voor het persoonlijke tintje dat ik juist bij grotere muziekscholen mis. Tim's muzieklessen zijn zeker de moeite waard en hebben opnieuw mijn passie voor de muziek doen ontdekken!"
- Jeltsje -

Ik geef overdag les op maandag tussen 8:00 en 18:00 en in overleg op donderdag- en vrijdagochtend. 
Bel of mail voor een proefles/meer informatie! 

 

Specialisme

Wil je niet alleen simpelweg gitaar leren spelen, maar heb je ook behoefte aan aandacht voor de positieve gedachtes en negatieve overtuigingen over jezelf en je spel tijdens het spelen?
Buiten praktisch en technisch goed gitaar leren spelen is Tim gespecialiseerd op de onderstaande gebieden:

  • mensen van 8 tot 99 jaar met faalangst.
  • of als je gewoon het plezier in muziek bent verloren.
  • of dat er moeilijk in weet te houden.
  • of simpelweg een sterke, bewuste en gezonde start maken met expressie via de gitaar.

Vanuit ontspanning, vertrouwen en plezier muziek maken is hier kernachtig de methodiek.