Tim Tells (eigen werk en/of covers)


[NED]  Tim Tells is de roodharige West-fries die als singer-songwriter eigengereide en hitgevoelige liedjes maakt. In het najaar van 2013 stond hij onder andere in het voorprogramma van naamgenoot Knol, in een uitverkocht Podium Asteriks. In 2014 veroverde hij een plek in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en tijdens de herfst van 2017 was hij de support-act voor Jack and the Weatherman in Simplon. Tussen de optredens door schrijft hij aan nieuwe liederen.

Met stem en akoestische gitaar neemt hij de luisteraar mee in verhalen die hij opdoet tijdens het bewandelen van het prachtige maar soms ook glibberige levenspad. Deze verhalen verpakt hij in liedjes die doen denken aan die van Jason Mraz, Matt Corby en Passenger. Je bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen.

Singer-songwriter Tim Tells
Foto door Harrie Muis

Foto door Lucas Kemper

[ENG]  Tim Tells is a singer-songerwriter from West-Friesland, Netherlands. Passionate, obstinate and with a great feel for pop music he walks the wonderful yet slippery path of life, with his beautiful voice and his acoustic guitar. In october 2013 he made his debut as a singer-songwriter as the support-act of Tim Knol. In 2014 he made it to the semifinal of the Grote Prijs van Nederland. In between gigs Tim is working on new songs. Similar artists may be Jason Mraz and Passenger.